Foto: T.G.Foto: T.G."Počinje razdoblje terora agresivne i bezobzirne manjine, često bliske pozicijama što ih je nemoguće opisati drugačije nego kao neofašističke, nad šutljivom, uplašenom, rezigniranom i egzistencijalno ucijenjenom većinom", ocjenjuje Antifašistička liga RH.

Antifašistička liga RH osudila je najavljenu smjenu glavnog ravnatelja Hrvatske radio-televizije. Njihovo piopćenje prenosimo u cijelosti:

Pri tome uopće ne vrednujemo ni na koji način dosadašnji rad Gorana Radmana, niti se upuštamo u obranu njegove osobe. Ono što ovom izjavom želimo, to je upozoriti da je preuzimanje HRT u najboljoj maniri državnih udara (osvojiti najprije institucije vlasti, s naglaskom na represivni aparat, potom medije) i s jasno artikuliranim revanšističkim "obrazloženjima" tek početak drastičnih mjera kojima će vladajuća koalicija, a zapravo HDZ, pod krinkom formalne demokracije otpočeti ubrzani proces dokidanja demokracije i osobnih sloboda u Hrvatskoj.

Neka nitko ne živi u iluziji da je smjenom glavnog ravnatelja HRT sve završeno. Ne, sve tek počinje. Neka nitko ne misli da će također gotovo izvjesnom smjenom prvoga čovjeka SOA-e, sve završiti. Ne, sve tek počinje. Počinje razdoblje terora agresivne i bezobzirne manjine, često bliske pozicijama što ih je nemoguće opisati drugačije nego kao neofašističke, nad šutljivom, uplašenom, rezigniranom i egzistencijalno ucijenjenom većinom.

"Neka nitko ne živi u iluziji da je smjenom glavnog ravnatelja HRT sve završeno. Ne, sve tek počinje."

Javnost u Republici Hrvatskoj mora biti svjesna činjenice da aktualna vlast neće prezati praktično ni od čega u ostvarivanju svojih ciljeva i to u najkraćem mogućem roku, a sredstva za to su čistke u medijima, policiji, obavještajnoj službi (u institucijama vlasti već se provode) i grubo zadiranje u obrazovni proces, kako bi se obrazovanje mladih prilagodilo krajnje konzervativnoj platformi, a povijest onome što bi vladajući željeli da je bila, a što ona nikada nije bila.

Dovođenju pod kontrolu medija, jer smjena glavnog ravnatelja HRT nije jedina „operacija“ što se na tome području provodi, slijedit će izbacivanje antifašizma i kao pojma, i kao civilizacijske vrijednosti iz javnoga života i demoniziranje antifašističke borbe. Kada će se govoriti o ljudskim pravima, bit će riječ o pravima pripadnika većinskog naroda, dok će pravo na slobodno izražavanje vlastitog mišljenja biti svedeno na pravo slaganja sa stanovištima aktualne vlasti.

Ako ćemo pasivno promatrati što se danas događa, gubimo pravo jadati se zbog onoga što će nam se dogoditi sutra.. Vrijeme je da se kaže: NE! Sredstva demokratske borbe još su nam na raspolaganju. Još! Budemo li čekali, demokracija u Hrvatskoj bit će svedena na šuplju frazu, a građani na podanike.

Ključne riječi: HRT, Goran Radman, antifašistička liga
<
Vezane vijesti