Foto: Silvio LončarićFoto: Silvio LončarićUdruga Pimp My Pump i street art studio Lapo Lapo započeli su revitalizaciju zapuštenog gradskog parka smještenog između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta te u njemu pokrenuli ljetni festival Art Park koji će ovog ljeta, od lipnja do rujna, biti muzej na otvorenom upotpunjen različitim umjetničkim programom.

Nakon godina zanemarivanja, nekad poznat kao Pakao i Narkić Parkić, prekrasan park u samom centru Zagreba doživjet će potpunu revitalizaciju.

Prvi dio uređenja obavljen je proteklog vikenda kada su poznata regionalna imena iz svijeta ulične umjetnosti - Lonac, Lunar, Artez, Linnch, Bare, Modul, Džedaj i mnogi drugi oslikali zidove parka, očistili ga i otvorili sezonu Art Park muzeja na otvorenom te time stvorili jedinstven park u ovom dijelu Europe.

Drugi dio projekta Art Park započinje ove subote, 12. lipnja, ugodnim popodnevnim druženjem uz glazbu, u trajanju od 15 do 21 sat. Time se otvara sezonu različitih tematskih radionica, projekcija, izložbi i drugih događanja koja će obogatiti ljeto u Zagrebu sve do rujna.

Park će cijelo vrijeme biti otvoren za javnost te će za sve zainteresirane biti postavljeni paneli koje će se moći oslikavati.

Više informacija o samom programu i događanjima pratite ovdje.

<
Vezane vijesti