sff_14_copy56649.jpgNjemački filmski redatelj Bernd Schoch je ovogodišnji gost 21. Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma, član žirija kratkometražnog filma, koji će danas u 17 sati u kinoteci Zlatna vrata održati predavanje/ prezentaciju pod naslovom "You ain't heard nothing yet".

Legenda kaže da je prva rečenica izrečena u cjelovečernjem zvučnom filmu The Jazz Singer snimljenom 1927. godine bila "You ain´t heard nothing yet" ("Još ništa niste čuli"), i kako se dade zaključiti iz naslova, glavna tema mu je glazba. Odnos između slike i glazbe u kinematografiji postoji odavna.

Na predavanju u Splitu Schoch želi obratiti pažnju na vizualne i narativne strategije u glazbenim dokumentarcima prikazujući isječke iz povijesti kinematografije i nekih vlastitih uradaka, te se usredotočiti na pitanje kako se slika prevodi u zvuk i obratno. Kako nevidljivo postaje čujno i koji je odnos između isječka i cjelokupnog filma?

Schoch je također i DJ i ovog četvrtka će ga se imati priliku čuti iza dj pulta u klubu Central, s početkom u 23 i 30 sati.