unnamed_35.jpgU utorak, 12. studenog u 19 sati, u Galeriji Nova bit će prikazana Bitka za Rožavu, četvrta epizoda dokumentarne serije Kurdi čiji su autori Jerko Bakotin i Nikola Kuprešanin. Nakon prikazivanja bit će održano predavanje i diskusija u sklopu koje će autori nastojati objasniti aktualnu geopolitičku situaciju u Siriji te približiti kurdski revolucionarni pokret u Rožavi.

Jerko Bakotin diplomirao je sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2011. je slobodni novinar. Surađuje s političkim tjednikom Novosti, portalom Lupiga.com te nizom drugih medija. Pisao je reportaže te snimao radijske dokumentarce iz azijskih, afričkih i latinoameričkih zemalja. Objavio je zbirku putopisa Bratstva i ubojstva, gajđin. Dobitnik je nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najbolji tekst (s Hrvojem Krešićem), te Migration Media Award (s Ljubicom Letinić) za radijski dokumentarac.

Nikola Kuprešanin diplomirao je kartografiju i fotogrametriju na Geodetskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje putopisne reportaže, feljtone, priče, fotografije i fotografske eseje u novinama i portalima: National Geographic, More, Večernji list, Jutarnji list, T-Portal, Meridijani, Le Mond Diplomatique. Objavljivao je reportaže iz Sirije i Iraka na Schweizer Radio und Fernsehen (SRF) i Journeyman Pictures.

Izložba Filmska komuna Rožava – Oblici slobode je otvorena do 30 studenog.

Radno vrijeme Galerije Nova:
utorak – petak: 12.00 do 20.00
subota: 11.00 do 14.00