Foto: Mega mediaFoto: Mega mediaPetominutnim zaustavljanjem prometa pokraj starog autobusnog kolodvora na Liburnskoj obali u Zadru, bivši radnici Croatia Zadar linea danas su upozorili kako već 16 godina uzaludno čekaju na isplatu zasluženih otpremnina, koje procjenjuju na 15 milijuna kuna.

"Kad je tvrtka uništena u problematičnoj i sumnjivoj pretvorbi, izgubili su radna mjesta. Sudovi moraju riješiti sporove da radnici dobiju zaslužene otpremnine. I to je najmanje što oni i njihove obitelji zaslužuju. Imamo očitovanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Radnici prosvjeduju jer im nisu isplaćene otpremnine u jednom od najduljih stečajeva u Hrvatskoj te zato što su ostali bez radnih mjestatehničkog ministra pravosuđa Ante Šprlje. Institucije podržavaju radnike, ali oni još uvijek čekajuW, izjavio je novinarima Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH.

"Glavni problem ove države su sudovi, tu se nešto mora napraviti", poručio je te pozvao predsjednike sudova da ubrzaju postupke. Izrazio je nadu da će nova vlada pomoći radnicima, kojih je 15 umrlo čekajući otpremnine u proteklih 16 godina, otkako je nekad jedna od najpoznatijih prijevozničkih tvrtki u Hrvatskoj otišla u stečaj. Uranija je podsjetio kako je stečaj Croatia Zadar linea završen, ali da još uvijek traju sudski postupci oko nekretnina te tvrtke, vrijednih na desetke milijuna kuna.

Radnici prosvjeduju jer im nisu isplaćene otpremnine u jednom od najduljih stečajeva u Hrvatskoj te zato što su ostali bez radnih mjesta.

Ključne riječi: radnička prava, Zadar, radnici
<
Vezane vijesti