climate_strike_zagreb_maja_bota_9.jpgOkrugli stol će se održati 30. siječnja u Europskom domu Zagreb (Jurišićeva 1/I) s početkom u 18.00 h.

Prošlog prosinca u Madridu se pod Čileanskim predsjedavanjem održao COP25 – multilateralni sastanak u okviru Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama  koji je pokušao definirati i koordinirati usvajanje mjera za ograničavanje globalnog zatopljenja. Na ovom okruglom stolu, nećemo se toliko fokusirati na analiziranje ishoda COP25, nego bismo željeli potaknuti na zajedničko promišljanje o klimatskim promjenama, njihovim rizicima i posljedicama koje izostanak efektnih, brzih i koordiniranih multilateralnih akcija može imati za naš planet.

Okrugli stol će se održati na engleskom jeziku, a moderirat će ga gđa Renata Bačić, voditeljica projekata Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb.

Na okruglom stolu će sudjelovati:

- gđa Danijela Dolenec, izvanredni profesor, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu

- g. Krešo Pandžić, Zamjenik ravnateljice, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

- gđa Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

- gđica Leonarda Šmigmator, aktivistica inicijative “Fridays For Future Hrvatska”

Pozdravom dobrodošlice i uvodnim riječima uzvanicima će se obratiti Veleposlanik Španjolske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Alonso Dezcallar, Veleposlanik Čilea u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Ricardo Gustavo Rojas, i Pomoćnik Ministra  u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, g. Igor Čižmek.

Okrugli stol organiziraju Veleposlanstva Španjolske i Čilea u Republici Hrvatskoj u suradnji s Europskim pokretom Hrvatska i Europskim domom Zagreb.