Foto: HINA<br>Foto: HINA
Ministar branitelja Mijo Crnoja je premijeru Tihomiru Oreškoviću podnio ostavku na svoju ministarsku dužnost jer, rekao je, ne želi biti uteg Vladi.

Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima, nakon višestanog sastanka s premijerom Oreškovićem te potpredsjednicima Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovim, rekao da je sve dokumente predočio hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

"Međutim, ja ne želim biti uteg ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska Vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku", rekao je Crnoja te je pozdravio sve hrvatske branitelje.

Crnoja nije želio odgovarati na novinarska pitanja. Uz njega su bili njegovi savjetnici Herman Vukušić i Josip Jurčević.

Crnojinu ostavku zatražila je saborska oporba, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja, a postavilo se i pitanje korištenja namjenski dobivenog kredita za izgradnju obiteljske kuće.

Ključne riječi: Vlada
<
Vezane vijesti