upitnik_679x350_copy99455.jpgPovodom globalnog Dana otvorenih podataka, vikend građanskih inovacija Open Data Day Hrvatska 2017 održava se u Zagrebu se od 3. do 5. ožujka, u organizaciji Hrvatske udruga za otvorene sustave i Internet i njene ekspertne skupine Programiraj za Hrvatsku te Povjerenika za informiranje, a uz partnerstvo GONG-a i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu te uz medijskog sponzora Netokraciju.

Nakon što je u hrvatsko zakonodavstvo uvedena europska direktiva o ponovnoj uporabi informacija iz tijela javne vlasti za komercijalne ili nekomercijalne svrhe, neophodno je promovirati otvaranje podataka iz hrvatskog javnog sektora, kao i ponovnu uporabu tih podataka s ciljem stvaranja dodanih vrijednosti poput novih aplikacija ili istraživanja. Stoga, inspirativni razgovori o društvenim i gospodarskim koristima od ponovnog korištenja otvorenih podataka organizirani su kao OKRUGLI STOL O PONOVNOJ UPORABI INFORMACIJA U HRVATSKOJ
u petak, 3. ožujka od 9 i 30 do 12 sati, u SRCE-u (Josipa Marohnića 5, Zagreb).

Nakon toga, građanski haktivisti imat će priliku naučiti više o podatkovnim vizualizacijama i demonstrirati svoje vještine kreirajući open source projekte koristeći open source podatke na VIKEND DATATHON u subotu 4. ožujka, i nedjelju 5. ožujka, od 9 i 30 do 17 sati, također u SRCE-u.

Više informacija ovdje.