transpozijum.jpgPokrenuta je kampanja za prikupljanje sredstava za održavanje Transpozij_uma - jedinog regionalnog događaja koji svaki put okupi oko 60 transrodnih, rodno varijantnih i interspolnih osoba iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Kosova, Slovenije i Makedonije. Ove godine Transpozij_um kulminira prvim Balkanskim Trans Inter Maršom!

"U zemljama našeg regiona jačaju desničarske, fašističke grupe, koje skoro uvijek svoje napade fokusiraju na marginalizirane grupe - žene, trans osobe, Romkinje_e, migrante_kinje, osobe tamnije boje kože, seksualne radnice_ke i mnoge druge. Kako su naše zajednice jedna od glavnih meta fašističkih grupa koje se protive Istanbulskoj konvenciji i rodnoj ravnopravnosti, smatramo da je naročito važno da se Balkanski Trans Inter Marš održi, da ga podrže sve osobe koje smatraju da zaslužujemo živjeti dostojanstveno, a da naša zajednica pošalje snažne poruke otpora svim oblicima opresije.

Održavanjem prvog regionalnog Trans Inter Marša želimo da ujedinjeno pošaljemo poruke ponosa i prkosa, bunta protiv polaganja prava na naša tijela, umove i živote. Želimo da pokažemo da naše zajednice iz različitih zemalja stoje zajedno u namjeri da stanemo na kraj napadima na naše ličnosti, na naša tijela i živote, te da je margina mjesto otpora, a ne mjesto kontrole i pokornosti. Naša solidarnost ne prestaje na granicama, govori sve jezike, i mi čvrsto stojimo uz sve osobe čija se ljudska prava i dostojanstvo narušavaju", poručuju iz Trans Mreže Balkan.

Da bi se ovaj događaj održao, potrebna je vaša podrška!

Kampanju možete podržati bilo kojim iznosom donacije. Uplatu možete izvršiti putem PayPal-a ili žiro računa (Primatelj: Trans Mreža Balkan, IBAN: HR4123400091110798192, SWIFT: PBZGHR2X). Za više informacija o ovom događaju posjetite stranicu Trans Mreže Balkan.