"Država u krevetu", odnosno "State Abed", naslov je međunarodne izložbe koja će se od 1. do 21. veljače održati u splitskoj Galeriji umjetnina.

Ova izložba završni je događaj kolegija "Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama", održanog na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2012/2013, kao dio projekta Patterns Lectures, iniciranog od Zaklade Erste i provedenog od strane WUS Austria. U projektu pod vodstvom kustosice Natashe Kadin sudjeluju suradnice Eni Buljubašić, Ivana Čagalj, Lovorka Kalebić, Ivana Kevo, Glorija Lizde, Jelena Novaković, Mia Raos, Neli Ružić i Maja Stojić, mentorice su Ivana Bago i Sandra Sterle, a gostuju i predavačice dr. Valerija Barada, Kathy Rae Huffman, Sanja Iveković i Tanja Ostojić.

Kako stoji u najavi ovog umjetničkog događanja na njihovoj Facebook event stranici, do naziva "Država u krevetu" došlo se slijedeći feminističku maksimu "Osobno je političko".

Nakon otvorenja službeni after party održat će se u klubu Kocka, s nastupima grupa Šumovi protiv valova i Mondo Kick, a prije, između i nakon koncerata glazbu pušta DJ Pedo. Ulaznice su 25 kuna, a nakon 23 sata deset kuna skuplje.