glavni_baner_cijeli_ciklus.jpgKrajem siječnja počinje nova sezona Kino učionice, programa u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina, koji s riječkog Sveučilišta feminističku misao već četvrtu godinu dovodi u multifunkcionalni prostor Mini Art-kina. Ovogodišnja sezona Kino učionice započinje u četvrtak 30. siječnja i to već tradicionalno, okruglim stolom. Na okruglom stolu O feminizmu i filmskog romansi sudjelovat će Nataša Antulov, Tea Škokić i Boris Ružić, uz moderatorice programa Dubravku Dulibić Paljar i Mariju Katalinić.

Okruglim stolom najavljuje se cijeli ciklus Kino učionice Feminizam i filmska romansa koji u središtu ima problematizaciju odnosa feminizma i filmske romanse. Propituje se: Kako se odvija produkcija i recepcija filmske romanse kao prevalentno ženskog žanra? U kojem su odnosu popularnost žanra i produkcijsko-financijske mogućnosti i ograničenja. Može li se i kako povezati žanr filmske romanse s konzumerizmom? Kako promišljati ženski gledateljski užitak? Zapostavljenost muškog užitka u gledanju filmske romanse. Reprezentacija likova. Oblici kodiranja ljubavi. Seksualnost i ljubav. Seksualno nasilje. Naturalizacija heteroseksualne ljubavi. Homoseksualna filmska romansa.

Okrugli stol će se održati 30. siječnja u 18 sati u foajeu Art-kina (Rijeka), a prvo predavanje uslijedit će već u ponedjeljak 3. veljače u Mini Art-kinu.