en.academic.ruen.academic.ruŠto nam je osigurala evropska desničarska većina? Itekako je učvrstila, i ne misli tako skoro popustiti, neoliberalistički pritisak na ljude putem kapitala, posebno financijskoga. Sve je to točna preslika sveopćeg ekonomskog i društvenog stanja u 19. stoljeću. Glasajmo za lijeve opcije, ako ne želimo opet otvoriti vrata fašizmu.

Pojam Evrope ima kao osnovnu sastavnicu naglasak na svojem glavnom obilježju  - najvišim civilizacijskim tekovinama, a to su: ljudska prava, uspostavljanje ekonomskog izjednačavanja, postizanje jednakosti spolova i svih mogućih različitosti.

Desnica je sve opasnija, jer je sve više ujedinjena i sve više infiltrirana fašizmom

A što vidimo u današnjoj Evropi? Što nam je to osigurala desničarska većina? Itekako je učvrstila, i ne misli tako skoro popustiti, neoliberalistički pritisak na ljude putem kapitala, posebno financijskoga, a eklatantno je prekršila svako proglašavanje jednakosti nedavnim usvajanjem nejednakosti u plaćanju rada žena! Sve je to točna preslika sveopćeg ekonomskog i društvenog stanja u 19. stoljeću. Sramota za vodstvo Evrope, dokaz bijede sadašnje prevlasti pučke stranke, neodgovornih (ili bolje reći, jako dobro svjesnih što žele) konzervativnih desničara. Sramota za žene koje su u Parlamentu glasale za vlastitu diskriminaciju. Treba se uopće pitati, koje su to budale i duhovne bijednice koje će i nadalje glasati za desnicu na uštrb vlastitog položaja. Zato ne glasajte ni za jednu destičarsku opciju, jer je to 19. vijek!  To je podržavanje nekoliko stoljeća patrijarkalnih navada!

Glasajmo za novu Evropu koja će dokinuti prividne vrijednosti. Glasajmo za lijeve opcije, jer nam to jedino može otvoriti nadu da se u nekoj doglednoj budućnosti ljevica ujedini što je prijeko potrebno kako bi se mogla usprotiviti desnici. Ona je sve opasnija, jer je sve više ujedinjena i sve više infiltrirana fašizmom (nedavno su u Milanu predstavnici evropskih fašističkih organizacija održali sastanak).

Zato pazimo dobro - previše brzo desnica klizi u fašizam, pa se možemo ubrzo naći u istoj situaciji u doba nastanka njemačkog naci-fašizma. Naime, frapantne su sličnosti tada i sada u padu ekonomije, kriznim društvenim odnosima i u paraliziranosti stavova  većine (dovoljno je baciti samo letimični pogled na našu situaciju, a osobito je više nego dovoljno čitati neke profašističke portale).

Ako nećemo opet otvoriti vrata fašizmu, glasajmo za ljevicu! 

Ključne riječi: EU parlament
<
Vezane vijesti