Foto: Wikimedia CommonsFoto: Wikimedia Commons"S obzirom da su se u istrazi spominjali istaknuti pojedinci koji su u to vrijeme obnašali visoke pozicije u tijelima vlasti to dodatno zahtijeva ozbiljan pristup. Svakome od njih trebalo bi biti u interesu da se doista pokaže da taj novac nisu nezakonito prisvojili", istaknula je Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.

Dvojici finskih menadžera dokazano je da su dali 1,5 milijuna eura mita za nezakonitu prodaju oklopnih vozila tvrtke Patria Hrvatskoj. Izrečene su im kazne, a tvrtki Patria dosuđena je novčana kazna od 297 tisuća eura. 

Osjećaj odgovornosti onih koji obnašaju javnu vlast je temelj za stvaranje povjerenja u političare i političke institucije"Radi se o vrlo ozbiljnim optužbama koje duboko kompromitiraju ne samo Hrvatsku, već i sve one koji svoj javni posao obavljaju pošteno i transparentno vodeći se prije svega javnim, a ne pojedinačnim interesima. Za istraživanje ovako teških malverzacija nikada nije kasno. U interesu zaštite hrvatskih nacionalnih interesa i časti treba istražiti gdje je taj novac doista završio, ako nije u Hrvatskoj trebamo ga pronaći.

S obzirom da su se u istrazi spominjali istaknuti pojedinci koji su u to vrijeme obnašali visoke pozicije u tijelima vlasti to dodatno zahtijeva ozbiljan pristup. Svakome od njih trebalo bi biti u interesu da se doista pokaže da taj novac nisu nezakonito prisvojili.

Niti jedan građanin ne smije biti iznad zakona. Osjećaj odgovornosti onih koji obnašaju javnu vlast je temelj za stvaranje povjerenja u političare i političke institucije. Tijela koja se bave sankcioniranjem neprihvatljivog ponašanja, prije svega DORH i USKOK, moraju svoj posao obavljati profesionalno bez obzira o kojim se pojedincima radi“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Ključne riječi: korupcija
<
Vezane vijesti