voda_copy11952.gif"Hrvatski pravni centar želi iskazati svoju zabrinutost u odnosu na pitanje kako će, u slučaju vlasničkog i financijskog restrukturiranja Agrokora, biti zaštićen poseban interes Republike Hrvatske, a time i svih njezinih građanki i građana, tj. voda kao opće dobro. Voda ne može biti u vlasništvu. Voda je opće dobro i može se povjeriti gospodarskom subjektu samo na korištenje, za što je potrebno dobiti koncesiju", stoji u izjavi upućenoj Predsjedniku Hrvatskoga sabora Boži Petrovu i Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Iz HPC-a ističu i kako je cijela povijest regulacije instituta koncesije i njezine primjene, puna nedorečenosti i nepravilnosti.

Upozoravaju odgovorne nositelje državne vlasti, Hrvatski sabor i Vladu Republike Hrvatske, te javnost da u eventualnom slučaju restrukturiranja Agrokora, posebnu pozornost posvete pitanjima prijenosa koncesije za crpljenje vode koju ima Jamnica. "Iskoristimo priliku za afirmaciju značaja javnog interesa u zaštiti vode kao općeg dobra i temeljnog ljudskog prava", zaključuju iz HPC-a.

<
Vezane vijesti