Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas organizira javnu raspravu o prijedlozima novih zakona o visokom obrazovanju, sveučilištu i znanstvenoj djelatnosti. Javna rasprava održat će se u utorak, 24. svibnja, s početkom u 12 sati, na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Universitas okuplja sveučilišne nastavnike iz različitih područja, pretežno sa Sveučilišta u Rijeci. Cilj Udruge je doprinositi razvoju visokoga školstva u Republici Hrvatskoj. Universitas djeluje više od deset godina i jedina je organizacija u Hrvatskoj koja je primljena u članstvo ICED-a, International Consortium for Educational Development, ugledne međunarodne organizacije za razvoj obrazovanja. U posljednjih deset godina djelovanja, Universitas je održao 47 tribina. 

Ostvarujući svoju misiju promicanja razvoja visokog školstva, Universitas organizira javnu raspravu u kojoj će imati prilike sudjelovati pripadnici akademske zajednice sa svih sveučilišta i instituta u Hrvatskoj. Javnu raspravu će, zahvaljujući live streaming tehnologiji, moći pratiti kolegice i kolege u drugim mjestima u Hrvatskoj, a kolege koji budu u Carnetovim TCR učionicama moći će se uključiti u raspravu. Poziv za tribinu uputili smo ministru znanosti, obrazovanja i športa prof. dr. sc. Radovanu Fuchsu te se nadamo da će se on osobno obratiti skupu ili uputiti nekoga od svojih suradnika.

Srdačno vas pozivam da svojim sudjelovanjem doprinesete javnoj raspravi o ovoj temi koja je iznimno važna za budućnost visokog obrazovanja i znanosti. Molimo vas da nam na adresu e-pošte universitas@universitas.hr potvrdite svoj dolazak. Informacije o raspravi bit će ažurirane na mrežnim stranicama www.universitas.hr.