Foto: K.O.Foto: K.O.Radnici i radnice Imunološkog zavoda uputili su otvoreno pismo premijeru Milanoviću kojeg još jednom pozivaju da inicira donošenje odluke o sudbini Zavoda. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

Nažalost, prošao je još jedan tjedan i opet molimo da se ŽURNO riješi gorući problem Imunološkog zavoda koji je još uvijek u većinskom vlasništvu države, a radnici su na rubu egzistencije. Zbog vaše inercije Imunološki zavod odlazi 1. srpnja u stečaj radi neisplate tri plaće. Ukoliko je to od prvog dana bio vaš plan, sada je napokon uspio.

Tražimo da se kao odgovorni ljudi očitujete zašto je do toga došlo. Ako ste već samovoljno odlučili prodati tvrtku, zašto tu odluku sada sami blokirate? Vi imate vremena (do izbora), ali radnici nemaju više niti minutu vremena, sve ste nam potratili. Poigravate se sa sudbinama radnika, ali što je još opasnije i sa zdravljem nacije.

Riješite problem sami ili prepustite partneru taj "vrući krumpir", vašu odluku mi ćemo poštivati. Radnike ste doveli na prosjački štap, a hrvatski narod opet je prevaren od Vlade koju je sam odabrao.

Zahtijevamo i očekujemo od vas da izdate nalog DUUDI-u da se do kraja lipnja radnicima isplate zaostale plaće kako bismo na taj način izbjegli  prijeteći stečaj.

Podsjećamo još jednom da su vam građani ove zemlje dali povjerenje, na vama je da ga opravdate donošenjem ispravnih odluka.

Ključne riječi: privatizacija, Vlada, Imunološki zavod
<
Vezane vijesti