"Mutna" se crpi direktno s netaknutog vrela prevare, a svoju jedinstvenu mutnoću duguje uravnoteženom odnosu sastojaka: političke korupcije, građevinskih muljaža, zloupotrebe gradskog novca, izigravanja institucija i procedura, suludih gradskih projekata, bahatog ponašanja i ostalih mutnih tvari.

Sponzorirana vijest

Pravo na grad i Zelena akcija jutros su pred zagrebačkom Gradskom skupštinom izveli promotivnu akciju za novi brand vrhunske zagrebačke vode naziva MUTNA.

Mutna se crpi direktno s netaknutog vrela prevare, a svoju jedinstvenu mutnoću duguje uravnoteženom odnosu sastojaka: političke korupcije (22 posto), građevinskih muljaža (20 posto), zloupotrebe gradskog novca (16 posto), izigravanja institucija i procedura (15 posto), suludih gradskih projekata (12 posto), bahatog ponašanja (10 posto) i ostalih mutnih tvari (5 posto).

Mutnoj predviđamo brzi uzlet na domaćem tržištu vode jer to je prilika da se svi građani napoje sa istog izvora kao i njezini predstavnici na vlasti, kojima je Mutna donijela veliku sposobnost u vršenju mutnih poslova.

mut2.jpg

Pakirana je u ambalažu od pola litre i litre, a uskoro se očekuje i ambalaža nalik baby Jani, za sve mlađe ili ne tako mlade građane koji vole poculati svoju mutnu vodu.

Mutnoća i muljaža je nešto na što su građani ove metropole odavno naviknuti, a na cirkus se zasad jedino može odgovarati cirkusom. Jedini je problem što u tom cirkusu jednako uživaju i sami vlasnici izvora.

Mediji svakodnevno izvještavaju o zahodima, ZET-ovim kućicama koji koštaju ko suho zlato, a zlatnih ornamenata i pipa nigdje, o Bandićevom kumu koji sve to neometano gradi, o horvatinčićima koji se ne moraju obazirati na zakone ove države. Mediji pišu, a karavane prolaze.

mut3.jpg

Gradonačelnik Bandić je prije početka akcije ušetao u zgradu Skupštine i tako propustio priliku za pojavljivanje u središnjem Dnevniku sa bocom zamućene vode u ruci. Narod bi odmahnuo glavom, a gradonačelnik, vrhunski egzibicionist, bi vjerovatno u maniri predstave sa Vrbana, otpio koji gutljaj. Narod bi zapljeskao, a voditelj Dnevnika bi se u sljedećem kadru pojavio sa smješkom na licu.

mut4.jpg

Sa smješkom su pozirali i Duško Ljuština, Pero Kovačević i Zvonimir Šostar, kojima je ova zgoda očito popravilo jutro. Bočicu su si ponijeli za uspomenu i dugo sjećanje.

Nervozu je pokazao samo komunalni izvidnik, krasna li naziva, koji je na novinarima koji su uranili prakticirao vježbu „pokažete mi dokumente i dozvolu da na javnoj površini smijete slikati??.

mut6.jpg

Nakon pokušaja iznajmljivanja sobe u Todorićevim Kulmerovim dvorima i današnje akcije predstavljanja Bandićeve mutne vode, Pravo na grad i Zelena akcija pokazuju da se kreću u smjeru vrhunskih aktivističkih performera. Akciju su tempirali sa zadnjom sjednicom Skupštine u ovom mandatu i time dali do znanja što misle o njezinom dosadašnjom radu.

"Sve je grabež, pljačka i pojedinačni interes", zaključio je Teo Celakoski.

Na web stranici www.mutna.com možete saznati više o pojedinim sastojcima, te kako je u posljednje četiri godine nastajala Mutna.

mut8.jpg
<
Vezane vijesti