Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor uputio je prije dva tjedna ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću otvoreno pismo kako bi dobio informaciju o terminu početka radova na zračnoj luci Zagreb

Kako doznajemo od Kosora, pismo je urodilo plodom, a predstavnici koncesionara objavili su nove rokove za početak radova.

-Predstavnici koncesionara su prošli tjedan uputili pismo javnosti gdje su pojasnili neke svoje rokove. Meni je drago da su reagirali na naš pritisak jer izgleda da ako se ja ne javim ili grad Zagreb da oni stalno kasne s rokovima. U rujnu su najavili da će radovi početi u listopadu, sada su, pak, rekli da će početi u studenom. Nada zadnja umire, kažu u narodu. Mi ćemo ih pratiti svaki mjesec i očekujemo da će radovi stvarno početi kada su i najavljeni.

Kosor je kazao kako su trenutno u pregovorima oko termina sastanka na kojem će se naći svi odgovorni akteri koji sudjeluju u realizaciji projekta.

-Moram priznati da je u petak zvao i predsjednik uprave zračne luke gospodin Drljača i da je predložio zajednički sastanak na kojem bi bio on, pomoćnik ministra Hajdaša Dončića i ja kao predstavnik grada Zagreba i sada usklađujemo termin za sastanak. Ja sam uvijek za dogovor. Mi jesmo radili pritisak iz već poznatih razloga, ali ako postoji dobra volja da svi zajedno sjednemo za stol, mi to podržavamo i prihvaćamo. Bit ću strpljiv, čekam da se desi sastanak, a onda ću se obratiti javnosti s informacijom jesmo li se nešto dogovorili ili je to bilo samo odugovlačenje ovih procesa koji se vuku od travnja 2012.

Kosor je kazao kako će i dalje braniti interese Zagrepčana i Velikogoričana, od kojih mnogi rade u zračnoj luci, te će gurati ovu temu do kraja.