Svjetskom se klubu gradova ljubitelja čitanja priključio i Karlovac gdje je ovoga tjedna postavljena već druga "Libroteka"

Na ulicama, trgovima i parkovima mnogih gradova svijeta građani mogu besplatno posuđivati knjige iz malih uličnih knjižnica koje se postavljaju na javnim mjestima. 

Svjetskom se klubu gradova ljubitelja čitanja priključio i Karlovac gdje je ovoga tjedna u parku Doma za starije i nemoćne Sv. Antun postavljena već druga ulična knjižnica, Libroteka, i to u obliku kućice za ptice. Stanovnici doma kao i ostali građani mogu tako u skladu s motom "posudi, pročitaj, vrati" posuđivati knjige ili ih čitati dok se odmaraju na klupama u parku.

<em class="image_description">Libroteka u parku Doma za starije, Foto: Trend.com.hr</em> Libroteka u parku Doma za starije, Foto: Trend.com.hr

Prva je Libroteka postavljena u arboretumu Šumarske i drvodjeljske škole, a obje su ulične knjižnice izradili i postavili učenici te škole.

Školskom je volonterskom klubu ideju za ovaj sjajni projekt dala udruga Domaći.

"Ideja nas je oduševila te smo u naš plan djelovanja uvrstili izradu i postavljanje libroteka čime smo dodatno naglasili edukativnu vrijednost našeg projekta poticanjem čitalačke kulture. Vjerujemo da kroz ovakve projekte pridonosimo pozitivnoj promjeni u našem gradu", ističu na školskim internet stranicama.

Volonterski rad nastavit će prikupljanjem doniranih knjiga kojima će redovito popunjavati knjižni fond libroteka.

Ključne riječi: Karlovac, čitanje
<
Vezane vijesti