hokejaski_centar_mapiranjetresnjevke.jpgCentar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke organiziraju u subotu, 16. studenog, u 10 sati posjet Zagrebačkom centru za hokej na travi (Ciglenica).

Na ovoj će šetnji o hokejskom centru govoriti arhitekt Antonio Gamilec, nekadašnji korisnik centra, a šetače će Ciglenicom provesti Vanja Radovanović. Šetnja kreće od Parka pravednika među narodima (ugao Zagorske ulice i Selske ceste). Obilazak je za sve posjetitelje besplatan.

Mapiranje Trešnjevke – nevidljivi kvart je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a zanima ih Trešnjevačka povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skriveni detalji, priče i mitovi, njeni nepoznati likovi – a sve to kroz razne edukativne akcije: šetnje, foto-safarije, radionice i sve drugo što može pomoći pri ulasku u srce samog kvarta, a i u srca trešnjevačkih stanovnika svih dobnih i socijalnih skupina.

Više o samom projektu i rasporedu šetnji možete pročitati ovdje.