Foto: PrtscrFoto: Prtscr"Svi učenici u školi imaju jednaka prava, nitko nema pravo vršiti bilo kakav oblik nasilja nad njima", poručili su iz Nacionalnog vijeća učenika RH povodom vrijeđanja učenika romske pripadnosti u zagrebačkoj školi. Poručuju kako je bilo koji oblik nasilja u školi nedopustiv te pozivaju školska tijela da reagiraju.

Nacionalno vijeće učenika RH priopćilo je kako je sramotno što je slučaj vrijeđanja učenika romske pripadnosti u zagrebačkoj školi Davorina Trstenjaka došlo pod povećalo samo zbog medija te napominju kako je vrijeđanje učenika na nacionalnoj osnovi kontinuirano.

"Svi učenici u školi imaju jednaka prava, nitko nema pravo vršiti bilo kakav oblik nasilja nad učenicima. K tome, škola je mjesto nulte tolerancije na nasilje", napominju iz Nacionalnog vijeća učenika.

Vrijeđanje učenika na nacionalnoj osnovi dosta je rašireno i ovim putem apeliramo na sve učenike da razmisle o tomePri tome izražavaju veliko nezadovoljstvo zbog navedene situacije, pogotovo ako se uzme u obzir kako nije održan niti roditeljski sastanak u razredu u kojem se nasilje odvilo te da stručna tijela škole nisu reagirala na situaciju.

"Smatramo da se u ovakvim situacijama stručna tijela škole moraju iskazati i da učenici koji su vrijeđali druge učenike na nacionalnoj osnovi trebaju biti kažnjeni po novom Pravilniku o izricanju pedagoških mjera. Žalosno je da se ovo događa u hrvatskim školama. Nažalost, ovo nije prvi slučaj, ima toga još, samo što je ovo izašlo u medije. Vrijeđanje učenika na nacionalnoj osnovi dosta je rašireno i ovim putem apeliramo na sve učenike da razmisle o tome kakvu sliku svojim ponašanjem šalju o sebi, svojoj školi i na kraju krajeva državi. Uvjereni smo da ovo ipak nije prava slika hrvatskih učenika i nadamo se da će se ovakve situacije znatno smanjiti i u što skorije vrijeme iskorijeniti", stoji u priopćenju Nacionalnog vijeća učenika RH.

<
Vezane vijesti