Zelena akcija objavila je natječaj za dizajn majica. bedževa, platnenih vrećica i web bannera na temu bioraznolikosti. Rok za podnošenje prijava je 31.03.2010. na mail adresu: jagoda@zelena-akcija.hr.

Godina 2010. je proglašena međunarodnom godinom bioraznolikosti od strane UN-a. do ove godine EU se je obvezala zaustaviti smanjenje bioraznolikosti u Europi, kod je na svjetskoj razini u milenijskim ciljevima zahtjevano da se smanji uništavanje bioraznolikosti. Na žalost, ovi se ciljevi nisu ostvarili tako da su tijekom ove godine u planu nove svjetske i europska strategija za zaštitu bioraznolikosti.

Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu po pitanju bioraznolikosti, što zahvaljujemo prije svega vrlo raznolikim klimama, reljefu, te povijesnim utjecajima koji su doprinijeli da se ta raznolikost i očuva. Ipak, u posljednjim desetljećima primjećujemo sve veći broj ugroženih vrsta i smanjenje bioraznolikosti zbog fragmentacije staništa (smanjenje životnog prostora za životinje npr. širenjem gradova i gradnjom autoputa), prenamjenom poljoprivrednih i šumskih zemljišta u građevinsko, zagađenja lova i krivolova i slično.

majcebiro.jpg majcebiro.jpg

Radit ćemo:

• Muške, ženske i dječje majice
• Bedževe
• Platnene vrećice
• Web banner

Komisija će izabrati najbolji dizajn i dati izabranom dizajneru honorar od 2000 hrk. Rok za podnošenje prijava je 31.03.2010. na mail adresu: jagoda@zelena-akcija.hr.