pravda1.jpg"U ime naše borbe, apeliramo na sve da tu borbu ne zagade agresivnim napadima i ispadima bilo koje vrste. To nije način da ostvarimo promjenu. Shvaćamo frustraciju, no ona će se izliječiti boljim društvom za koje se zajedno borimo u subotu. Nepravda se ne rješava nepravdom niti zlostavljanje zlostavljanjem – agresivni napadi nisu odgovor na propuste sustava, a spirala nasilja nam neće donijeti pravdu", stoji u priopćenju inicijative Pravda za djevojčice.

Priopćenje inicijative prenosimo u cijelosti:

"Izražavamo najdublju zabrinutost i apeliramo na građanke i građane da se suzdrže od napada na suca i osumnjičenike koji izlaze iz Još jednom molimo građanke i građane da se suzdrže od govora i djela koji mogu ugroziti bilo čiju sigurnost. Pozivamo ih da dolaskom na prosvjede iskažu nezadovoljstvo i doprinesu poboljšanju pravosudnog sustava, te naglašavamo da mirnim prosvjedom #pravdazadjevojčice pozivamo na nenasilne institucionalne promjenedemokratskih i civilizacijskih okvira, u slučaju koji je pokrenut na Županijskom sudu u Zadru zbog kaznenih djela protiv spolne slobode, spolni odnos bez pristanka, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozljede i iskorištavanje djece za pornografiju.

U ime naše borbe, apeliramo na sve da tu borbu ne zagade agresivnim napadima i ispadima bilo koje vrste. To nije način da ostvarimo promjenu. Shvaćamo frustraciju, no ona će se izliječiti boljim društvom za koje se zajedno borimo u subotu.

Nepravda se ne rješava nepravdom niti zlostavljanje zlostavljanjem – agresivni napadi nisu odgovor na propuste sustava, a spirala nasilja nam neće donijeti pravdu i zatire šansu za poboljšanje sustava pravosudne zaštite. Osim toga otkrivanje identiteta osumnjičenika kompromitira tajnost identiteta žrtve.

Još jednom molimo građanke i građane da se suzdrže od govora i djela koji mogu ugroziti bilo čiju sigurnost. Pozivamo ih da dolaskom na prosvjede iskažu nezadovoljstvo i doprinesu poboljšanju pravosudnog sustava, te naglašavamo da mirnim prosvjedom #pravdazadjevojčice pozivamo na nenasilne institucionalne promjene.

Osim u Zagrebu, mirni prosvjedi i reakcije će se održati i u Zadru, Splitu i Rijeci, te Puli i Osijeku."

<
Vezane vijesti