educathe_slika.jpgRadionica i nastup Nevidljiva sposobnost održat će se u Noći kazališta, 21. studenog u 20h u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb). Ulaz je slobodan.

Nevidljiva sposobnost istražuje teme inkluzije i zapošljivosti osoba s invaliditetom, a nastup je osmišljen tijekom istoimene edukativne kazališne radionice.

Radionica i nastup dio su međunarodnog strateškog partnerstva za obrazovanje odraslih Edukativni teatar kao mjesto podizanja inkluzije i zapošljivosti osoba s invaliditetom financiranog u sklopu EU programa za edukaciju, trening, mlade i sport Erasmus+.

Nastupit će sudionici radionice - osobe s invaliditetom (OSI) i edukatori koji rade s OSI putem teatra i performativnih umjetnosti. Oni dolaze iz sedam zemalja Europe: Belgije, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Italije, Latvije i Turske, a publici će prezentirati rezultate svojeg kreativnog rada, odnosno, svoje viđenje društvene stigmatizacije osoba s invaliditetom i diskriminacije na tržištu rada.

Po završetku nastupa održat će se diskusija tijekom koje će publika moći izvođačima postavljati pitanja i pokrenuti raspravu. Stoga će taj nastup biti mjesto međunarodne kulturne suradnje i ekspresije koja ima osvještavajući i edukativni karakter te zagovara inkluziju i povećanje zapošljivosti osoba s invaliditetom.