ne_bojim_se.jpgFeministički kolektiv fAKTIV organizira Noćni marš povodom 8. marta drugu godinu za redom. Dođite 8. marta u 18 sati na Trg žrtava fašizma (Zagreb) i marširajući kroz grad pokažimo da svatko tko se usudi dirnuti u prava žena mora znati da žene neće stajati sa strane i gledati! Poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti.

Poštovane i poštovani, drage kolegice, suborkinje i prijateljice,

pozivamo Vas da nam se pridružite na obilježavanje Međunarodnog dana žena i zajedno s nama marširate na Noćnom maršu – 8. Martu

I ove ćemo se godine okupiti kako bismo marširale i pridružile se stoljetnoj i globalno borbi žena za svoja prava i sva ljudska prava. Osmi mart je i veselje te odavanje poštovanja toj brobi i njenim dragocjenim tekovinama, kao i nepokolebljiv čin otpora prema svima koji bi htjeli zatrti dosad izborena prava. 

Prošle godine smo poručile: NE BOJIMO SE! I pozvale i sve vas da ustrajete u borbi cijelu godinu protiv fašizma, nasilja, ratova, siromaštva, kapitalističke eksploatacije i svih oblika društvenih nepravdi. Poručile smo da ćemo braniti ugrožena prava žena, da ćemo se boriti za sustav i društvu u kojemu imamo ne samo pravo izbora, što samo po sebi ne znači ništa, već i sve materijalne uvjete za donošenje odluka i zbora o vlastiti životima. 

U ovom trenutku političke elite i Katolička crkva pretvaraju društvo u kojem živimo u neprijateljsko za sve one koji odudaraju od njihove vizije ispravnih Hrvatica i Hrvata. Ne biraju sredstva. Žene pokušavaju svesti na obezvrijeđene ropkinje bez prava glasa – na "inkubatorice" nasilja i "proizvođačice“ obespravljene radne snage i topovskog mesa. 

Mi poručujemo: Da se niste USUDili!  Mi poručujemo: Ovo je doba otpora! Sad je vrijeme otpora!

Nismo zaboravile da čekamo odluku Ustavnog suda, kojom nam žele oduzeti zakonom i međunarodnim dokumentima zajamčena prava. Nismo zaboravile i marširamo protiv haračenja i oduzimanja prava jednoj po jednoj skupini koja se ne uklapa u fašističku viziju društva.

Marširajte s nama i poručite da bez borbe nećemo dopustiti da napadi postanu nešto uobičajeno, nešto što se više uopće ne propituje. Poručite s nama da nam je dosta političke, vjerske i fašističke kontrole nad našim, i samo našim tijelima. 

Dođite 8. marta u 18 sati na Trg žrtava fašizma (Zagreb) i marširajući kroz grad pokažimo da svatko tko se usudi dirnuti u prava žena mora znati da žene neće stajati sa strane i gledati!

Pozovite vaše kolegice/e, prijateljice/e, partnerice i partnere, kućne ljubimce i sve druge zainteresirane osobe na Noćni marš – 8. mart!