H-Alter
Foto: 1postozagradFoto: 1postozagradPlatforma "1postozagrad" uputila je Vijeću gradske četvrti Sesvete prijedlog da se u prostoru naselja Novi Jelkovec postavi street workout park

Parkovi za street workout (ulično vježbanje) izrazito su popularna aktivnost koja postoji u nizu javnih parkova i rekreacijskih zona, a incijativa bi željela da takav sadržaj dobije i Novi Jelkovec kao najnoviji zagrebački kvart.

Za lokaciju street workout parka predložili su lokaciju sa zapadne strane ulice Ulice Borisa Ulricha tj. tamošnju malu livadu neposredno sa sjeverne strane postojećeg dječjeg igrališta.

"Taj je prostor lokacijski odlično pozicioniran, raspolaže potrebnim prostornim kapacitetima za predloženi sadržaj, a smještajem SW parka ni na koji način ne bi se narušilo ukupno krajobrazno rješenje prostora. Na predloženoj lokaciji, street workout park uspješno bi nadogradio i već postojeće sportske sadržaje", naglasili su iz inicijative.

Predlaže se također da oprema bude nabavljena u konzultacijama s arhitektima Hrvatskog street workout saveza, jer oprema koju je u određenim slučajevima nabavio i postavio Grada Zagreb ne zadovoljava standarde, a k tome je i preskupa.

Velika prednost SW parka u javnom prostoru je činjenica da je dostupan svima i to potpuno besplatno.

"U Novom Jelkovcu danas stanuje oko sedam tisuća stanovnika, od čega je veliki broj obitelji s djecom i općenito mladih, a SW je sport koji je, iako dostupan za sve generacije, izrazito popularan upravo među mladima", ističu iz 1postozagrad.

Velika prednost SW parka u javnom prostoru je činjenica da je dostupan svima i to potpuno besplatno.

"Takva ulaganja u sadržajnu nadogradnju kvarta i grada smatramo pitanjem od javnog interesa i spremnosti gradskih vlasti, u ovom slučaju vijećnika i vijećnica Vijeća četvrti, odnosno članica i članova Mjesnoga odbora, u javna dobra i konkretno poboljšanje naselja. Smatramo da prostor grada treba nadopunjavati novim sadržajima od javnog interesa, a prijedlog SW parka za naselje Novi Jelkovec upravo je na tome tragu", zaključuju iz incijative pismo Vijeću gradske četvrti Sesvete i Mjesnom odboru Novi Jelkovec.

Opširnije o incijativi za Novi Jelkovec pročitajte ovdje, a o samom street workoutu ovdje.

<
Vezane vijesti