yihr_hub.jpgInicijativa mladih za ljudska prava 28. studenog, povodom 11. rođendana, službeno pokreće YIHR.hub - novi, besplatni i uzbudljivi coworking prostor u središtu Zagreba, koji će biti otvoren za korištenje organizacijama civilnog društva, inicijativama, mladima i svim ljudima koji žele promijeniti svijet!

U sklopu događaja bit će predstavljen projekt Social Innovators, održat će se panel diskusija o tome kako povećati zaposlenost diplomiranih humanista i društvenjaka te popularizirati rad u organizacijama civilnog društva. Inicijativa će predstaviti dosadašnji rad u okviru proslave pod nazivom “11 godina beskompromisne borbe za ljudska prava” i obilježiti 11. godinu postojanja.

Događaj će se održati u Đorđićevoj 8a (Zagreb), na drugom katu, s početkom u 16h.

Predstavnici organizacija civilnog društva će moći sudjelovati u diskusiji o planiranim aktivnostima projekta Social Innovators, obići prostore YIHR.hub-a i otkriti načine kako se uključiti u njegov rad.

Razgovarat će se o osnaživanju udruga, povećanju zaposlenosti mladih i razvijanja vještina koje će mlade dodatno osposobiti za rad, a organizacijama olakšati osposobljavanje novih radnika za specifičnosti rada u udrugama.

Program:

16:00 - 16:30 Predstavljanje YIHR.huba i Social Innovators projekta

16:45 - 18:00 Panel diskusija: Dekonstrukcija društvenih inovacija - povratak otpisanih!

Moderator: Nikola Puharić; Panelisti: Gabrijela Ivanov (VoxFeminae), Eugen Vuković (Zelena akcija, Biciklopopravljaona) i Tena Šojer Keser (Netokracija).

18:00 - 19:00 Domjenak i umrežavanje

18:30 - 19:00 Zbor Domaćigosti

19:00 - 19:30 11 godina beskompromisne borbe za ljudska prava - govori povodom 11. rođendana Inicijative mladih i osvajanja nagrade Vaclav Havel za ljudska prava Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

19:30-… Proslava otvaranja YIHR.huba i 11. rođendana Inicijative mladih za ljudska prava