yihrr_copy21436.jpgInicijativa mladih za ljudska prava poziva sve organizacije civilnog društva, zaklade i organizacije u području društvenog poduzetništva da se prijave na program Prakse u civilnom društvu. Budući mentori i mentorice mogu se prijaviti do 28. veljače.

Program Prakse u civilnom društvu će organizacijama omogućiti financijsku i mentorsku potporu razvijanje 80-satnog programa namijenjenog mladima do 30 godina koji žele steći iskustvo rada u organizacijama civilnog društva (dalje: OCD) i saznati više o specifičnim tematskim područjima kao i tipovima posla koje mogu raditi u udruga.

Ovaj program Inicijativa mladih je razvila na temelju rezultata istraživanja provedenog u 85 OCD-a u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji. Istraživanje je pokazalo da udruge imaju nedovoljan broj zaposlenih osoba u usporedbi s opsegom posla, kao i da postoji potreba za stvaranjem novih radnih mjesta i zapošljavanjem novih ljudi s ciljem kvalitetnog ispunjavanja projektnih zadataka i doprinosu misiji organizacije. 

U skladu s time, glavni cilj Programa prakse u civilnom društvu je dvojak:

  • osnažiti buduće radnike formalnim i neformalnim znanjima i vještinama potrebnim za rad u OCD

  • dati priliku mladima bez radnog iskustva za stjecanje korisnog i konkretnog znanja i vještina za različite pozicije unutar OCDova

Ovaj inovativni program istovremeno adresira problem visoke nezaposlenosti mladih i nisku razinu zaposlenosti u OCD-u pri čemu posebnu pažnju daje rješenju problema velikih gubitaka ljudskih potencijala i propuštenih prilika za značajne doprinose društvenim promjenama. Program prakse u civilnom društvu će polaznicima omogućiti da uče prateći mentora kao i da evaluiraju vlastiti napredak kroz praksu.

program_mentorstva_u_ocdovima_yihr.png

Sukladno mogućnostima i tipu organizacija u kojima će mladi dobiti priliku za stjecanje iskustva, budućim praktikantima nude se opcije za učenje i razvoj vještina u području projektnog menadžmenta, vođenja ureda, financija i projektne administracije, komunikacije i PR-a, zagovaranja javnih politika i provođenja treninga, edukacija i radionica.

Više informacija o zaduženjima mentora može se pronaći OVDJE.

Budući mentori i mentorice mogu se do 28. veljače prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na adresi: https://forms.gle/xS9ExUSa3E2wcwi39 

Inicijativa mladih poziva sve zainteresirane organizacije da se prijave za mentoriranje. 

Social Innovators je financiran od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih. 

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu