Foto: Ne da(vi)mo BeogradFoto: Ne da(vi)mo BeogradInicijativa Ne da(vi)mo Beograd jučer je održala prosvjed kako bi vlasti i javnosti pokazala da se ne slažu s realizacijom projekta kojim bi profitirao privatni investitor na teret građana.

Nekoliko stotina građana okupilo se kako bi vlasti i javnosti pokazali da se ne slažu s idejom da se najvrjednije gradsko zemljište pokloni privatnom investitoru, a troškove za infrastrukturu prebaci na teret građana. Prosvjed se održao nekoliko metara dalje od zgrade Geozavoda gdje su privatni investitori i država Srbija potpisali ugovor.

"Kako već žanr mutnih radnji nalaže, potpisnici ugovora su se sakrili iza dva tramvaja koji su zaustavljeni kako uzvanici ne bi bili uznemiravani. Za razliku od države, naša grla nas nisu izdala i ljudi koji nam otimaju zajedničke resurse su nas čuli", navode iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Dodaju kako su unatoč oskudnom kritičkom izvještavanju o projektu građani pokazali kako neće prepustiti sudbinu grada mutnim dogovorima investitora i političara.

Ključne riječi: javna dobra, ne davimo beograd
<
Vezane vijesti