Foto: S.Š.Foto: S.Š.Na 711. rođendan Francesca Petrarce, u vrtu zagrebačkog Atelijera Meštrović održana je dodjela nagrada za najbolje sonete drugog izdanja Petrarca Festa.

Prvo mjesto pripalo je Goranu Čolakhodžiću (Fuga), drugo Fikretu Cacanu (Draga u Imotskom), a treće su podijelili  Milko Valent (Rock'n'roll) i Krešimir Butković (Nagnuće). Pohvala za uspješno sudjelovanje dodijeljena je Denisu Peričiću za sonet Miroslav Krleža u postelji bolničkoj (na Vaništinom crtežu).

Nagradni fond knjiga osiguralo je Hrvatsko društvo pisaca. Na ovogodišnjem natječaju Petrarca Festa sudjelovalo je više od 70 autora i autorica iz nekoliko zemalja, s nekoliko stotina soneta. U ispunjenom gornjogradskom vrtu Ateljea Meštrović nastupio je gudački trio 3zaTrio, a sonete su izvodili glumci Karlo Došen i Maja Jozić.  

Petrarca Fest je neformalni pjesnički festival koji se organizira u Zagrebu povodom proslave rođendana Francesca Petrarce, 20. srpnja, koji je na isti dan i umro 1374. godine. Petrarca Fest je no-budget događaj, a pokrenula ga je pjesnikinja Magdalena Došen

Ključne riječi: književnost
<
Vezane vijesti