recom.jpgNovi portal Koalicije za REKOM – www.recom.link - pored glavnog zadatka da učini što vidljivijim Proces REKOM - bavi se postignućima i preprekama u uspostavljanju tranzicijske pravde u post-jugoslavenskim zemljama.

Portal prati znanstvena istraživanja koja se bave teorijama i praksama pomirenja u post-konfliktnim društvima. Na portalu su dostupna i brojna svedočenja žrtava o ratnim zločinima, počinjenim u ratovima na teritoriji bivše SFRJ, autorski tekstovi i intervjui s pojedincima i pojedinkama koji stvaraju umjetnička dela, pišu ili pokreću akcije koje doprinose izgradnji kulture suosjećenja, žaljenja za svim izgubljenim životima i poštovanju osobnih iskustava.

Pored toga, ogromna arhiva Procesa REKOM - video arhiva, transkripti konzultativnog procesa, video svjedočenja i drugi sadržaji, o najvećoj javnoj debati koju je civilni sektor ikada organizovao na prostoru nekadašnje Jugoslavije, sistematizirana je i lako dostupna. Arhiva je jedinstveno svjedočanstvo o procesu pomirenja u regiji, neposredan uvid u potrebe i očekivanja žrtava rata, njihovih obitelji, akademske, umetničke i pravne zajednice, organizacija i institucija.

Ključne riječi: Koalicija za REKOM
<
Vezane vijesti