Foto: ORaHFoto: ORaHMirela Holy, predsjednica ORaH-a, danas je na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru najavila pokretanje interpelacije o radu Vlade zbog provedbe projekta istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranu.

Predmet interpelacije je uloga Vlade, a posebice ministarstva gospodarstva u realizaciji projekta istraživanja eksploatacije ugljikovodika u Jadranu. Zbog nepoštivanja niza zakonskih procedura,, vrlo kratkog i ograničenog razdoblja konzultacija s javnošću te manjkave Strateške studije, ovom interpelacijom zastupnici/e Hrvatskog sabora traže poništenje svih donesenih odluka i pokretanje postupka ispočetka. Ovo je prvo pokretanje interpelacije o radu Vlade u ovom mandatu.

Interpelacijom se na sjednici Sabora otvara rasprava o radu Vlade u cjelini ili o pojedinim odlukama Vlade ili ministarstva, ako one odstupaju od općeg stajališta Vlade ili ministarstva u provođenju zakona ili utvrđene politike. Također, može se podnijeti kada zastupnik nije zadovoljan ni naknadnim dopunskim pisanim odgovorom Vlade ili člana Vlade na postavljeno pitanje, a pitanje i odgovor ukazuju da postoje osobito opravdani razlozi da se o njima otvori rasprava u Saboru. Pri tome je Vlada obvezna dostaviti predsjedniku Sabora, najkasnije u roku od osam dana od prijema interpelacije, izvješće o svojim mišljenjima i stajalištima povodom interpelacije. Ona se uvrštava u dnevni red prve iduće sjednice Sabora koja se održava nakon dostavljanja izvješća Vladi. Ako Vlada ne podnese izvješću u roku, koji je propisan Poslovnikom, interpelacija se uvrštava u dnevni red prve iduće sjednice po isteku tog roka.

U prilogu možete pročitati cijelu interpelaciju o radu Vlade zbog provedbe projekta istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranu.

interpelacija_istrazivanje_i_eksploatacija_ugljikovodika_jadran.doc.docx
Izmjenjeno: 16.04.2015. 12:05
Veličina datoteke: 33,38 kb

Ključne riječi: nafta, Mirela Holy, Vlada
<
Vezane vijesti