Foto: H.Š.Foto: H.Š.Odbacite štetne izmjene GUP-a i osigurajte zadržavanje obveze cjelovitog razmatranja prostora Donjeg grada kako bi se spriječilo pogodovanje partikularnim interesima, a osiguralo dugoročno i odgovorno upravljanje Donjim Gradom, poručili su iz Prava na Grad i Zelene akcije zastupnicima Gradske skupštine.

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba predlaže se izmjena Odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba. Iz Prava na grad i Zelene akcije javljaju kako je jedina sadržajna točka najnovije izmjene GUP-a promjena članka 7. te da se ona sastoji u Zbog ne postojanja same prometne studije onemogućeno je sagledavanje svih implikacija odredbi Plana u pogledu politike gradnje novih garažabrisanju obveze izrade cjelovite Prostornoprogramske studije rekonstrukcije i prometnog sustava središta grada Zagreba.

Posebno zanimljivim smatraju činjenicu da je upravo sadržaj prometne studije bio jedan od glavnih razloga povlačenja Generalnog plana sa sjednice od 26. ožujka ove godine i daljnjeg prolongiranja procesa donošenja tog ključnog gradskog razvojnog dokumenta. Navode kako upravo ta studija treba biti osnovni preduvjet za odgovorno i održivo planiranje središnjeg prostora grada te da bi uklanjanje obaveze izrade studije značilo da bi Gradska uprava nastavila paušalno procjenjivati potrebne zahvate, zanemarujući njihovu stvarnu potrebu i interes građana.

"Time bismo bili prepušteni arbitrarnom i netransparentnom upravljanju gradske jezgre, a cijeli proces provedbe planova ostavljen je na samovolju gradske uprave i investitora. U nekoliko prošlih, a i najavljenih verzija generalnog plana mogli smo svjedočiti proturječnoj i nedosljednoj politici prema temi izgradnje podzemnih garaža i poticanju velikih graditeljskih pothvata u ovom sadržajno i prometno najosjetljivijem dijelu Zagreba", objašnjavaju iz Prava na grad i Zelene akcije te dodaju kako je u sklopu prošlogodišnjeg neizglasanog Uklanjanje obaveze izrade studije značilo bi da Gradska uprava nastavlja paušalno procjenjivati potrebne zahvate, zanemarujući njihovu stvarnu potrebu i interes građanaprijedloga Plana ponovno uvedena mogućnost izgradnje podzemnih garaža na tom području, nakon što je argumentirano izbačena iz prethodne verzije.

Iz Prava na grad i Zelene akcije smatraju kako je sveobuhvatna studija svedena na puko razmatranje prometa te kako je zbog ne postojanja same prometne studije onemogućeno sagledavanje svih implikacija odredbi Plana u pogledu politike gradnje novih garaža.

"Nakon neuspješnog donošenja izmjena i dopuna GUP-a unutar zakonskog roka i održane javne rasprave, ovaj proces se protegao na više od godinu dana. Umjesto da je ovaj period poslužio za smislene i održive nadopune prethodnih izmjena i dopuna, ponovo ulazimo u ciklus još štetnijih promjena", upozoravaju udruge.

Zbog svega navedenog, Pravo na grad i Zelena akcija traže od zastupnika zagrebačke Gradske skupštine da odbace štetne izmjene Odluke o izmjenama GUP-a te da osiguraju zadržavanje obveze cjelovitog razmatranja prostora Donjeg grada kako bi se spriječilo pogodovanje partikularnim interesima, a u svrhu dugoročnog i odgovornog upravljanja ovim presudnim gradskim prostornim resursom.

<
Vezane vijesti