nwf7vqo7dehcmbun3wg3khof0p3.jpgPromocija knjige Ivane Biočine 'Proizvedeno u Hrvatskoj. Tranzicija hrvatske tekstilne industrije' održat će se u utorak, 12. ožujka u 18 sati, u KIC-u (Preradovićeva 5, Zagreb). Knjiga je doprinos raspravi o stanju hrvatske tekstilne industrije u kontekstu globalne ekonomije.

Ivana Biočina kroz povijesni pregled, suvremena događanja, iskustva pojedinaca i sudbine tvornica istražuje i prikazuje kako se hrvatska tekstilna industrija nosi s procesima koji pogađaju najglobaliziraniju industriju na svijetu, nalazeći se pritom na iznimno značajnom mjestu – "između" Europe i Istoka. Nadalje, otkriva nove tendencije vraćanja tekstilne industrije u Europu uz shvaćanje da se država ne može oslanjati samo na uslužni sektor već da osnova mora biti u proizvodnji.

Na tribini će se raspravljati o stanju i budućnosti hrvatske tekstilne industrije u kontekstu globalne ekonomije. Sudjeluju: Silva Kalčić, Filozofski fakultet Svučilišta u Splitu, Bojan Nonković, BRID (Baza za radničku inicijativu i demoktarizaciju) i Ivana Biočina, autorica.