grahpoljak_sjeme_mk_copy33807.jpgUdruga Permakultura Dalmacija organizira razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća koje će se održati 10. ožujka u parku Zvončac u Splitu u 15 do 18h.

Pozivamo vas da nam se pridružite i donesete sjeme koje želite razmijeniti s vrtlarima iz naše udruge i svima koji će nam se pridružiti sa svojim zalihama sjemena.

Pridružite nam se i ako nemate sjeme za razmjenu ali vas zanimaju teme sjemenarstva i vrtlarstva. Upoznajte se i s ostalim aktivnostima koje organizira i u kojima sudjeluje Permakultura Dalmacija, upoznajte se s našim članovima i iskoristite priliku da se uključite u rad udruge. Za vas smo pripremili poklon paketiće sjemena kojeg možete posijati, razmnožiti i na nekoj budućoj razmjeni doći s vlastitim sjemenom. Kao članovi društvene banke sjemena posvećeni smo očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje koristimo u našim vrtovima.

Posebno se zalažemo za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćena u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet već i i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka.

Razmjena se održava na otvorenom i uz uvažavanje epidemioloških preporuka.

Vidimo se!