Foto: Sindikat biciklistaFoto: Sindikat biciklista"I dalje nepotrebno sjedamo u automobile, misleći kako ćemo njima stići brže i jeftinije, ali samo izazivamo još veću prometnu gužvu! Gubimo vrijeme i novac, izolirani smo, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise Adventa tražeći parking u nepomičnim kolonama", izjavili su iz Sindikata biciklista i pozvali građane da ovog Adventa ostave automobile kod kuće i što češće pješače, bicikliraju ili koriste javni gradski prijevoz, kako bi nam svima bilo ugodnije, a zrak čišći.

"Provodimo i promotivnu kampanju koja traje od 10. prosinca pa sve do 19. prosinca, tijekom koje građani mogu osvojiti zanimljive nagrade", napomenula je Tena Šarić iz Sindikata biciklista. Nagrade se mogu osvojiti postavljanjem selfija sa svojim biciklom na Facebook event Biciklom na posao i Advent 2018, a autori pet fotografija koje sakupe najviše likeova bit će dobitnici. Nagrade će se dodijeliti na božićnom tulumu Sindikata biciklista 19. prosinca u 19 sati u Domu održive mobilnosti, na adresi Ribnjak 3.

"Novitet ovogodišnje kampanje je predstavljanje mobilne aplikacije SMEUR za navođenje pješaka i biciklista po zagrebačkim ulicama. Googleova aplikacija za navođenje još uvijek ne nudi biciklističke pravce u Zagrebu pa je ova aplikacija zaista korisna, ali i posebna budući da izračunava i pravce s manjom zagađenosti zraka", nadodao je Michel Cindro.

Aplikaciju je izradio Fakultet elektrotehnike i računarstva u sklopu projekta symbIoTe, predstavljanje će biti u KSET-u u ponedjeljak 10. prosinca s početkom u 14 sati, a ulaz je besplatan.

Također, iz Sindikata biciklista podsjećaju na obvezu nošenja svjetala na biciklima noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, pogotovo s obzirom na to da su dani kratki. Zakonske obveze su sljedeće: bijelo prednje svjetlo, crveno stražnje svjetlo, "mačje oči" na kotačima i pedalama te reflektirajući materijal na odjeći.

Ključne riječi: Sindikat biciklista, advent
<
Vezane vijesti