U društvu s ravnateljicom spomen područja Jasenovac Natašom Jovičić, svojom zamjenicom Vesnom Kusin i suradnicima, zagrebački gradonačelnik je položio vijenac i svijeću kod spomenika Cvijet

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je jutros Spomen područje Jasenovac nakon završetka prve faze sanacije okoliša koju je financirao Grad Zagreb. Nakon susreta kod glavne zgrade, u društvu s ravnateljicom Natašom Jovičić, svojom zamjenicom Vesnom Kusin i suradnicima, gradonačelnik je položio vijenac i svijeću kod spomenika Cvijet.

jasenovac_zg.hr.jpg jasenovac_zg.hr.jpg

 

Najavivši početak druge faze koja počinje u ponedjeljak i trebala bi biti dovršena za mjesec dana, gradonačelnik je naglasio da je sretan što je Zagreb dobio priliku sudjelovati u uređenju Spomen područja dodavši da je opravdana svaka utrošena kuna: "Zagreb je grad heroj, a upravo ovdje je deportirano tisuće ljudi iz Zagreba i okončalo život na najgori mogući način od fašističkog terora. To ne smije pasti u zaborav - rekao je i dodao da će se uz Spomen područje posaditi crvene i bijele ruže, kao znak ljubavi i stradanja.

Inače, Prva faza radova sanacije okoliša obuhvatila je pristupnu prometnicu, kružni tok, parkiralište, prostor platoa ispred zgrade i hortikulturno uređenje, a u drugoj fazi sanirat će se pristupne prometnice od županijske ceste Jasenovac - Novska do spomen područj, pripadajuću infrastrukturu i hortikulturu. Riječ je o ukupnoj investiciji od 960.863,75 kuna.