znak_i_logo_sssh_1.jpgSavez samostalnih sindikata Hrvatske: Obespravljene radnike iz susjedne zemlje mogla bi dočekati kolona obespravljenih hrvatskih radnika, jer Hrvatska, na žalost, nije "obećana zemlja".

Savez samostalnih sindikata Hrvatske u pismu podrške tuzlanskim radnicima koji marširaju prema Hrvatskoj kako bi zatražili azil ističu kako je riječ o "potezu je očajnika, žrtava kapitalizma".

"Na žalost, umjesto da se radnici i sindikati bore za bolje uvjete rada i veća materijalna prava, prisiljeni su na borbu za ostvarenje temeljnih ljudskih prava – pravo na rad i isplatu plaća za obavljeni rad. Stanje u kojemu su se našli rezultat je još jedne katastrofalne privatizacije u kojoj su radnici, kao i u Hrvatskoj, izvukli deblji kraj. Obespravljene radnike iz susjedne zemlje mogla bi dočekati kolona obespravljenih hrvatskih radnika, jer Hrvatska, na žalost, nije 'obećana zemlja'. Potez očajnih radnika Tuzlanskog kantona rezultat je i nebrige vlasti za one koji stvaraju vrijednosti i koji su im omogućili dolazak na vlast", kažu u SSSH.

U pismu podrške ističu kako SSSH podržava radnike, članove sindikata udružene u SSSBiH, u njihovoj sindikalnoj borbi, te poziva međunarodnu zajednicu i sve političke strane u Bosni i Hercegovini da ulože zajedničke napore kako bi ta zemlja konačno krenula naprijed, vodeći pritom brigu o svojim građanima, posebice radnicima, jer bez radnika nema napretka.

Ključne riječi: radnička prava, SSSH
<
Vezane vijesti