Foto: Denis Cerić, Hina<br>Foto: Denis Cerić, Hina
Željko Glasnović, doseljenik iz Kanade koji hrvatske riječi smiješno miksa s engleskim izgovorom i pojma nema tko je bio Vlatko Previšić u doba tako mu omraženog "komunističkog, jugoslavenskog mraka", u što je stasao od početka 1990-ih te što mu zamjeraju studenti i profesori gotovo 400 godina stare univerze, policijski je grubo, batinaški i krajnje prostački napao akademske građane. I izazvao sablazan u zemlji.

Dosjetljivu parafrazu "Što je previše, Previšić je..." s transparenta na zidu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za studentskog plenuma radi smjene dekana Vlatka Previšića i, kolateralno, rektora Damira Borasa, dalo bi se vjerodostojno prepraviti, pa bi glasila: "Što je previše, Željko Glasnović je". A taj nažalost stari/novi arogantan saborski zastupnik, nafutran neviđenom količinom protusrbokomunističke mržnje  ZDS inspiracije i kronično inficiran neobjašnjivim lustracijskim porivima, uzurpirao si je nepripadno mu pravo izvrijeđati na Facebooku studente i profeNije svjestan Glasnović kakav bi razoran požar izazvali pendreci i suzavac ne samo na tradicionalno slobodarskom zagrebačkom FF-u, s čijim bi se studentima i profesorima solidarizirali kolege s ostalih zagrebačkih učilišta, već u cijeloj akademskoj Hrvatskojsore koji su se pobunili protiv navodne samovolje i akademske diktature svog dekana Vlatka Previšića. Doseljenik iz Kanade, Glasnović, koji hrvatske riječi smiješno miksa s engleskim izgovorom i pojma nema tko je bio Previšić u doba tako mu omraženog "komunističkog, jugoslavenskog mraka", u što je stasao od početka 1990-ih te što mu zamjeraju studenti i profesori gotovo 400 godina stare univerze, policijski je grubo, batinaški i krajnje prostački napao akademske građane. I izazvao sablazan u zemlji.

"Poražene političke snage i njihovi korisni idioti započeli su medijski linč profesora Vlatka Previšića na Filozofskom fakultetu", skandalizira umirovljeni general HVO-a svojim postom koji, da je bilo intelektualnog opreza, ne bi nedirnut izašao ispod lektorskih naočala. "To je već viđeni ofucani scenariji na demonstracijama Radija 101, georgijana na Trgu bana Jelačića. Taj društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u. Ta manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista blokira rad fakulteta i sprječava studij više od 7 000 polaznika FF."

Taj vokabular, nedostojan davno izumrlog brđanina bez ijednog razreda pučke škole, danas se još može čuti samo u rigidnom talk showu izvjesne lokalne televizije kad je voditelj/urednik pod solidnim kokainskim dopingom. Zastakljenih očiju, a nabrijan istom glasnovićevskom mržnjom i prostaklukom, neinteligentno glumata sv. Jurja što sabljom nasrće na "srbokomunističkog" zmaja, u liku svojih neistomišljenika. Ucrnjeni publikum svršava u provali ponosa i slave: kakvog junaka majka rodi! Jedini se na svijetu ne da pod crvenu čizmu.

Što s cijelom tom neveselom pričom ima izvjesni umirovljeni general 
HVO-a? Ne bi trebao imati ama baš ništa, jer nije pozvan/kompetentan 
sudjelovati u njoj. (Foto: D. Grizelj, Hina)<br> Što s cijelom tom neveselom pričom ima izvjesni umirovljeni general HVO-a? Ne bi trebao imati ama baš ništa, jer nije pozvan/kompetentan sudjelovati u njoj. (Foto: D. Grizelj, Hina)

I taj se Glasnović, na svoju sramotu, uzjunačio akademskim građanima sjeći glave umjesto da im se pokloni do zemlje. Protuprevišićevski se studenti i profesori bave časnim poslom - stjecanjem i širenjem znanja, kritičke svijesti slobodnih ljudi u pluralnom društvu sekularne demokracije - od kojega će posla ovisiti ne samo to hoće li Željko Glasnović sutra kusati povlaštenu saborsku mirovinu, najmanje triput višu od prosječne profesorske za 40 godina krvavog radnog staža, nego i to hoće li RH imati ikakvu budućnost u civiliziranom svijetu.

Glasnovićev vojnički pedigre/dril za ubijanje ljudi, čak u tri vojske - kanadskoj pet godina, francuskoj Legiji stranaca i HV-u/HVO-u - nije dopusnica za prostakluk popabirčen iz filoustaških emigrantskih i nekolicine domaćih medija te homilija dijela militantnih katoličkih klerika za koje još nije završio ne samo Domovinski nego ni Drugi svjetski rat u nacifašističkom isprdku tzv. NDH. Treba imati ne hrabrosti, nego zdrave pameti, pa bilo koju skupinu danas "častiti" maloumnim kretenizmima tipa: "poražene političke snage", "korisni idioti", "medijski linč", "već viđen ofucani scenarij", "društveni performans", "razmažena derišta recikliranih komunista", "manjinska banda", "kvaziintelektualci", "skojevke neobrijanih nogu", Onih pet-šest Glasnovićvih fanova, što će jamačno lustracijsko-nacionalističkim ekstremizmom dodijavati javnosti iz saborskih klupa 9. saziva, bit će zvučna pljuska Plenkovićevu europejstvu i demokršćanskoj vjerodostojnosti HDZ-a"dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista"... Hej, mladim ljudima, 70 godina nakon pobjede nad najcrnjim zlom u ljudskoj povijesti, nacifašizmom, kojoj su hrvatski partizani predvođeni Titom i komunistima dali povijesni obol. Hrvatski otpadnici, ustaše, ostali su prezreni luzeri.

Ma koliko se to glasnovićima ne sviđalo, pa neumoljivost povijesnih činjenica utapaju u molitve na misama za ustaškog ratnog zločinca Antu Pavelića i zloporabljuju očiti nemar vlasti za rastuću agresiju ekstremne desnice u javnom prostoru. Wikipedija navodi o doseljenom kanadskom Janjevcu da je bio smijenjen na vojnoj dužnosti, ali i sljedeće: "Glasnović je bio poznat po teškom karakteru i zahtijevanju striktne discipline u svojim postrojbama". Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić umirovio ga je 2000. godine nakon politikantskog pisma 12 generala SDP-ovoj koalicijskoj vlasti zbog, navodno, "blaćena Domovinskog rata".

U prošlom, neslavno propalom 8. saborskom sazivu, Glasnović se s HDZ-ove liste angažirao u politici i u tih se nekoliko jalovih mjeseci deklarirao kao rigidni desničar opsjednut Srbima, komunistima, Jugoslavenima, udbašima, crvenim petokrakama i tako tim "smrtnim opasnostima" što i nakon 70 godina ugnjetavaju "hrvatsko biće" i zato "bezodvlačno", kaže, "treba provesti lustraciju". I zato gore pravi hrvatski sin Vlatko Pevišić, a dolje boljševički studenti i profesori koje, jelte, pravi Hrvati imaju prognati čak u Sjevernu Koreju.

"To su nasljednici onih koji su trgali križeve s vratova hrvatske djece u osnovnim školama i prebijali one koji su bili pametniji, bogatiji, ljepši", preJe li Glasnović prije izvlačenja pendreka, suzavca i autobusa za iseljavanje Hrvata privirio ludom Kim Jong-unu u statistiku?poznaje Glasnović antihrvatske sotone, a sitnozor su mu čiste nebuloze, notorne neistine i očite gluposti. "Taj fenotip podivljaloga titojungenda može se lako prepoznati: imju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo upravo nesrazmjerne veličine. (...) Njihove AVNOJ face, ne pokazuju ni najmanji trunak ikakve emocije. Patološki mrze sve što je hrvatsko i žale za izgubljenim privilegijama njihove propale države. U razvijenim demokracijama kad manjina tlači većinu to se rješava pendrekom i suzavcem. Predlažem osnivanje zaklade koja će omogućiti jednosmjerno, bespovratno putovanje mladih titoista i njihovih vođa sa neobrijanim nogama za Piongjang. Tamo će imati sve vrijeme svijeta uvježbavati vlastitu kvazi demokraciju."

Željko Glasnović - blagodat je života u europski uljuđenoj Kanadi - stekao je naviku pa iz estetsko-higijenskih razloga, jamačno i ideoloških, redovito si depilira noge. Za svaki slučaj, da ga neki pripit ili na kokainu ucrnjeni istomišljenik ne pobrka s "titoističkim vođom neobrijanih nogu". Pokojni čistohrvatski antropolog galaksijskog značenja Šime Đodan zavidno klepeće kostima u vječnom počivalištu, jer Glasnovićeva suluda Pokojni čistohrvatski antropolog galaksijskog značenja Šime Đodan zavidno klepeće kostima u vječnom počivalištu, jer Glasnovićeva suluda deskripcija nadilazi njegove nasmjelije "dinarske" i "srpsko-šiljastoglave" dosege rasističkog uma iz "herojskih" dana hrvatskog "osamostaljenja" deskripcija jedva punoljetnih boljševičko-avnojskih sotona s FF-a nadilazi njegove nasmjelije "dinarske" i "srpsko-šiljastoglave" dosege rasističkog uma iz "herojskih" dana hrvatskog "osamostaljenja".

Pazi, tko je izvan vrapčanskih rešetaka mentalno dorastao izmisliti "nasljednike onih koji su trgali križeve s vratova hrvatske djece u osnovnim školama i prebijali one koji su bili pametniji, bogatiji, ljepši"? Sic. Ili pak "fenotip podivljaloga titojungenda"? Samo kroničnom mržnjom iščašen nacionalistički arogant/ignorant može za Previšićeve oponente kazati da "imaju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo upravo nesrazmjerne veličine". Je li se Glasnović ikad pogledao u ogledalo?

Je li prije izvlačenja pendreka, suzavca i autobusa za iseljavanje Hrvata ludom Kim Jong-unu privirio u statistiku? Nije. Da jest, lako bi našao podatak da je takvih kao on manje od 10 posto među 4,2 milijuna (86,7 posto statističkih katolika) žitelja RH, da se 11. rujna nije ni približila izbornom pragu nijedna stranka desnija od desnog centra ili tamjanom zakađena i svetom vodom poškropljena procrkvena opcija, da je svaki drugi punoljetan Hrvat s indigncijom odbio izaći na birališta i da je desnu ZNA SE opciju Andreja Plenkovića podržalo tek 18 posto među 3,8 milijuna birača? A njega, kakti nezavisnog (sic) u dijaspori (sic), tek neznatna šaka Hercegovaca u BiH.

Onih pet-šest Glasnovićvih fanova, što će jamačno lustracijsko-nacionalističkim ekstremizmom dodijavati javnosti iz saborskih klupa 9. saziva, bit će zvučna pljuska Plenkovićevu europejstvu i demokršćanskoj vjerodostojnosti HDZ-a. Tko mu je kriv što je pogriješio kad je kandidacijski računao i na sve te hasanbegoviće, esihice, culeje... pa prvotno i na Željka Glasnovića na mjestu zbog kojeg "nacionalna veličina" našla nasmrt uvrijeđenom.

Što takvi uopće imaju tražiti u Saboru?
Što takvi uopće imaju tražiti u Saboru?

Predsjednik šibenskog Gradskog vijeća HDZ-a i stalni predavač na Veleučilištu Ivica Poljičak, kojeg su studenti drugu godinu zaredom proglasili profesorom godine, izvijestila je televizija N1 Hrvatska, prvi je političar iz te stranke zgrožen batinaškim zazivanjem pendreka i suzavca na FF-u u Zagrebu. "Teške, olovne riječi i još teži olovni izrazi lica uvijek istih ljudi od kojih uvijek ostane gorak okus", kazao je Poljičak televiziji N1 Hrvatska. "Namjerno im ne spominjem imena jer ne želim dodatno zagađivati javni prostor." Ima li Glasnović i za Poljička mjesto u autobusu za Sjevernu Koreju? Na svu sreću, a beskrajnu progoniteljevu žalost, ni Glasnović niti njemu slični - ne pokvari li se rečena statistika, što je gotovo nevjerojatno - neće biti u prilici nikog istjerivati iz RH, jer je to domovina svih njezinih žitelja. Svih, ne samo nekih.

To s istjerivanjem "mladih titoista i njihovih vođa" u Sjevernu Koreju može Glasnović odmah objesiti mačku o rep. Vlatko Previšić će ovako ili onako biti maknut s mjesta dekana, jer tamo (kao jedini kandidat) nije trebao ni doći. U dobi je za mirovinu i zakon će odraditi svoje. S blokadom Tko je izvan vrapčanskih rešetaka mentalno dorastao izmisliti "nasljednike onih koji su trgali križeve s vratova hrvatske djece u osnovnim školama i prebijali one koji su bili pametniji, bogatiji, ljepši"? Sic.fakulteta ili bez nje, potporom rektora Damira Borasa i akademika Mislava Ježića ("na studentskom plenumu su bili slučajni šetači s psima", sic) ili bez nje, neukusnim Glasnovićevim FB-batinašenjem ili bez njega. Nije svjestan Glasnović kakav bi razoran požar izazvali pendreci i suzavac ne samo na tradicionalno slobodarskom zagrebačkom FF-u, s čijim bi se studentima i profesorima solidarizirali kolege s ostalih zagrebačkih učilišta, već u cijeloj akademskoj Hrvatskoj. Tu si "revoluciju" nijedna vlast ne bi željela priuštiti samo zato, što neki dekan, radi osobnih probitaka, tvrdoglavi klerikalizirati najstriju visokoškolsku ustanovu u zemlji. Mimo demokratske volje većine studenata i profesora.

Što s cijelom tom neveselom pričom ima izvjesni umirovljeni general HVO-a? Ne bi trebao imati ama baš ništa, jer nije pozvan/kompetentan sudjelovati u njoj. "Nečuvena ejakulacija govora mržnje, mizoginije i pozivanja na nasilje od izabranog zastupnika", komentirao je na Twitteru Bojan Glavašević (SDP). "Zašto Glasnović mrzi demokraciju?" I ne samo to, što takvi uopće imaju tražiti u Hrvatskom saboru?