fotka_sto_je_zena.jpgKratki dokumentarni film Što je žena? prikazuje presjek odgovora o položaju žena u Hrvatskoj - intervjui su snimljeni s pedeset slučajnih prolaznika.

Nakon prvog dijela kampanje i kratkog filma Hajde nasmij se malo, tim projekta Sve što nije tvoje je nastavio s kampanjom i izašao na ulice da bi pitao sugrađanke i sugrađane za mišljenje.Ideja iza filma je prikazati presjek odgovora o položaju žena u Hrvatskoj, radi ispitivanja javnog mišljenja

Kratki dokumentarni film  Što je žena?, koji ovdje predstavljaju, istraživački je dio projekta. Autorice su Petra Klasić, Tajana Hinić i Lejla Jerković, dok kameru i montažu potpisuje Tina Kadoić. Ideja iza filma je prikazati presjek odgovora o položaju žena u Hrvatskoj, radi ispitivanja javnog mišljenja. Intervjui su snimljeni s pedeset slučajnih prolaznika.

Nekoliko pitanja o ženama koja su postavljena - od definicije, trenutnog položaja, zakonskih prava pa do općenito situacije žena u Hrvatskoj 2017. – dali su šaren kolaž odgovora. Isti je uklopljen u dokumentarni kratki film u kojem se može vidjeti prikaz mišljenja prolaznika u mjesnom i vremenskom okviru.

Sama predstava Lejle Jerković govori o odnosima žena – tijelo – glas – društvo pa je tako film Što je žena? pokušao domenu društva reflektirati u prizmi naučenosti i promišljenosti, u formi odgovora na jednostavna pitanja.

Više o projektu Sve što nije tvoje možete pronaći ovdje.

<
Vezane vijesti