Foto: Lana Slivar Dominić, HinaFoto: Lana Slivar Dominić, HinaU sklopu javnog razgovora Sveučilište na raskršću, koji se održava danas u 19 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (dvorana D-VII), trebali su sudjelovati kandidati za rektora Sveučilišta u Zagrebu – Damir Boras i Damir Bakić. Iako je Boras javio da ipak neće doći, organizatori poručuju kako će se događanje ipak održati, posebice zbog nedavnog zatvaranja sjednice Senata za javnost.

"Na razgovor smo pozvali kandidate za tu iznimno važnu javnu dužnost: sadašnjeg rektora prof. dr. Damira Boras i prof. dr. Damira Bakića. Prof. Bakić potvrdio je svoj dolazak, rektor je Boras javio da neće doći.

Filozofski je fakultet ipak odlučio održati javni razgovor, smatrajući - osobito u svjetlu uskrate pristupa javnosti na sjednicu Senata prošlog petka - da se Sveučilište ne treba i ne smije zatvarati od javnosti, kojoj ima obavezu služiti i odgovarati. I dalje smo, sada još i više, uvjereni da je otvoreno mnogo važnih pitanja o kojima je javnost, akademska i šira, zaslužila čuti stav kandidata za dužnost rektora najveće hrvatske akademske ustanove. Zato vas, kao predstavnike sredstava javnog informiranja, pozivamo da nam svojom prisutnošću, sudjelovanjem i izvještavanjem pomognete da pokažemo javnosti na kakvom se raskršću nalazi Sveučilište u Zagrebu", stoji u pozivu.

<
Vezane vijesti