zenskamreza3_ak_copy87178.jpgŽenska mreža Hrvatske poziva na tribinu Svoga tela gospodarica ili strategije otpora ugrožavanju ženskih prava, koja će se održati u subotu, 2. prosinca, s početkom u 18:00, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.
Uoči donošenja novog zakona koji bi regulirao pravo žena u Hrvatskoj na medicinski zahvat prekida trudnoće na zahtjev, razgovarat ćemo o strategijama otpora ugrožavanju ženskih prava od strane države i crkve, posebno prava na pobačaj. Pred nama je neizvjesno razdoblje od nešto više od godine dana unutar kojega Hrvatski sabor treba donijeti novi zakon. 
 
Hoće li žena i njezino pravo o slobodnom odlučivanju o vlastitom tijelu biti dokinuto? Ili ćemo se pri donošenju zakona voditi već dosegnutim standardima zaštite ljudskih prava žena? 
 
Je li odluka Ustavnog suda doista isključila mogućnost zabrane pobačaja? Ili nas  čeka poljski ili neki sličan scenarij? 
 
Na tribini razgovaraju Bojana Genov, aktivistkinja Ženske mreže Hrvatske, Dubravko Lepušić, liječnik ginekolog i aktivist, Sanja Kovačević, feministička aktivistkinja, Faktiv, novinarka Libele i članica RF-a i Rada Borić, feministkinja i zastupnica NL-a u Skupštini Grada Zagreba. 
Tribinu moderira Željka Jelavić.