Foto: EPAFoto: EPAApeliramo na vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza da zaštiti integritet i poštenje svih aktera uključenih i u hrvatski nogomet, priopćili su iz Transparency International Hrvatska povodom recentnih uhićenja u FIFA-i u Švicarskoj.

Ovom prilikom Transparency International Hrvatska apelira na vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza da zaštititi integritet i poštenje svih aktera uključenih i u hrvatski nogomet. Navode kako je Hrvatski olimpijski odbor još u travnju obećao kako će otvoriti besplatnu antikorupcijsku liniju kako bi se prijavile i otkrile manipulacije i korupcija, a zaštitio sport kao takav. Naravno, obećanje nije ispunjeno.

"Zaštite hrvatski nogomet i sport u cjelini od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata, trgovanja igračima i korištenja nedopuštenih sredstava. Da bi se spoznali stvarni razmjeri nedostataka integriteta u sportu prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljiva djelovanja", istaknula je predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Budimir navodi kako je u procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti sport, a pogotovo nogomet važno područje koje okupira mnoge generacije.

"Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo", zaključila je Budimir.

<
Vezane vijesti