Foto: Boris BurićFoto: Boris BurićČega se sjećamo, a što je ostalo u kontra kadru kojeg nema u našem pamćenju?

Čega se sjećamo, a što je ostalo u kontra kadru kojeg nema u našem pamćenju? Može li se nešto od toga prepoznati u novinskim reklamama iz novina objavljivanih u Srbiji i Hrvatskoj devedesetih? Kakve se političke i ekonomske promjene 80-tih i s početka 90-tih kriju u kadrovima najgledanije jugoslavenske TV serije Bolji život? Kako smo doživljavali nekada, a kako danas, patriotske pjesme koje je pjevao omiljeni dječji zbor Kolibri?

Ova pitanja se provlače kroz neke od radove umjetnika, mahom iz Beograda koji su dubrovačkoj publici, 30. listopada, predstavili izložbu Tuđe haljine u Galeriji Otok Art radionice Lazareti. U pitanju je uzvratni posjet Dubrovniku, nakon izložbe Grad je mrtav. Živio Grad kojom se 27 umjetnika dubrovačke umjetničke scene predstavilo Beogradu u galeriji Podroom u Beogradu tijekom rujna i listopada 2014. godine. 

Izložba je otvorena do 15. studenog i može se pogledati svakim radnim danom od 11 do 20 sati. 

Na izložbi sudjeluju: Grupa Škart, Goranka Matić, Doplgenger, Vladimir Miladinović, Ana Adamović, Srđan Keča, Andrea Palašti, Jelena Mijić, Boris Burić, Igor Hofbauer i Bora Ćosić

<
Vezane vijesti