Foto: Za parkFoto: Za parkNakon odustajanja od izgradnje crkve na području parka Trnjanska Savica, danas je započela nova betonizacija Savice. Naime, kako javljaju iz inicijative Čuvamo naš park, od postavljanja table gradilišta do početka radova prošlo je niti deset sati, opet uz zaobilaženje zakonske procedure. "Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba", poručuju iz inicijative Čuvamo naš park čije priopćenje prenosimo.

Sinoć u 21 sat u Parku Trnjanska Savica postavljena je tabla gradilišta, te su stanovnici naselja prvi put dobili informaciju da se već na današnji dan, 19.  travnja, započinje s "uređenjem" parka. Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem.

Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbuOd postavljanja table na ulasku u Park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci i koji će stanovnike Zagreba koštati ogromne novce!

Lošim i nepotrebno skupim projektom opet se predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine, a u neformalnom razgovoru s izvođačem radova, Zrinjevac d.o.o., saznali smo da je trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna.

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja. Milan Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu, te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke. 

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba.

<
Vezane vijesti