Foto: A.K.Foto: A.K."Sveučilište ne pripada šačici moćnika koji ga koriste za svoje privatne interese, nego svima nama", poručilo je nekoliko stotina okupljenih studenata i studentica na današnjem prosvjedu Sveučilište može bolje ispred zgrade Rektorata, a povodom sutrašnjeg izbora za rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Okupljeni su ponovili kako u sutrašnjim izborima pravo glasa nemaju ni građani niti većina profesora i studenata Sveučilišta, iako ih se izbori itekako tiču. Umjesto njih nekoliko desetaka članova Senata odabrat će smjer kojem će se Sveučilište kretati iduće četiri godine. "Taj smjer može značiti ili poboljšanje kvalitete Sveučilišta ili njegovo daljnje propadanje", istaknuli su organizatori iz Sveučilišne platforme.

Također su podsjetili na protekle događaje koji su dodatno urušili kvalitetu Sveučilišta u Zagrebu – situaciju na Hrvatskim studijima, plagijate, tužbe protiv novinara i studenata, kršenje zakona i statuta, korupciju, klijentelizam  - i zbog kojih je nužna promjena smjera djelovanja novog rektora.

"Ne želimo da Sveučilištem koje mi financiramo još četiri godine vlada korupcija i klijentelizam, Sveučilište ne pripada šačici moćnika koji ga koriste za svoje privatne interese, ono pripada svima nama. Sveučilište mora bolje!", istaknuli su okupljeni studenti i studentice.

<
Vezane vijesti