vratimo_livade_leptirima_2.jpgOd 1. do 31. srpnja udruga BIOM u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka organizira volonterski kamp pod nazivom Vratimo livade leptirima!. Kamp se održava drugu godinu za redom s ciljem da se zarasli travnjaci na najvišoj istarskoj planini vrate u prvobitno stanje i na taj način spriječi gubitak bioraznolikosti. Svi zainteresirani kampu se mogu pridružiti na samo nekoliko dana ili ostati svih trideset.

"Misija Udruge Biom i JU PP Učka je putem ovakvih direktnih konzervacijskih akcija pružiti utočište divljim vrstama te potaknuti ljude da se povežu s prirodom i sudjeluju u njenoj zaštiti kroz obnovu staništa i očuvanje bioraznolikosti", poručila je Tena Miličević, službenica za edukaciju i volontiranje u udruzi BIOM.

Svi zainteresirani Kampu se mogu pridružiti na samo nekoliko dana ili ostati svih trideset. Radne akcije će se održavati svakog dana od 8 do 11 te od 17 do 19 sati, volonteri će spavati u šatorima, a hranu koju osigurava organizator pripremat će na logorskoj vatri.

Više informacija dostupno je na internetskoj i Facebook stranici Udruge BIOM, a svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem e-maila na tena.milicevic@biom.hr.